lördag 29 augusti 2009

Smaskig lax


Den här lördagsmiddagen var helt underbar. Lax, vitvinsås och lyxig sallad. Jag njöt varje tugga och önskade att magsäcken min var större.
Lax
cremé fraiche 1.5 dl
fetaost 150 gram
lax 800 gram
Mosa fetaost och blanda med cremé fraiche. Peppra laxen (inget salt behövs) och bred röran på laxen. Tillaga fisken ca 20 minuter i ugn på 200-225 grader. Fisken ska inte se blöt och geggig ut.
Vitvinsås
smör
liten gul lök
grädde 1 dl
vatten 2 dl
vitt vin 1 dl
1 fiskbuljongtärning
cayennepeppar
salt
lime
Smält cirka 2 msk smör. Fräs löken en liten stund. Häll på vatten, vin, grädde och buljong. Låt koka upp och puttra ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt, peppar och lime.
Servera lax och sås med en sallad. Vi hade avocado, soltorkade tomater, tomater, gurka, fetaost, pumpakärnor, oliver, purjolök, isbergssallad och pesto. Smaskens!!

1 kommentar:

  1. Det där lät gott som sagt,det vattnas i munnen.
    Blir det nyfångad abborre till middag i kväll??

    SvaraRadera