onsdag 19 augusti 2009

Gott gott i gottgott


Till kvällsmat idag blev det dessa baconinlindade biffar.. Jag serverade dem med kantarellsås och stuvad vitkål. Ganska bökig mat att laga i alla fall i mitt minimala kök med endast två plattor. Det var ändå väl värt besväret=)


Biffar:
500 g köttfärs
1 ägg
salt
peppar
bacon

Blanda alla ingredienser till biffarna. Forma dem lite ovala och linda in dem med bacon. Stek på medelhög värme tills de är genomstekta.

Stuvad vitkål:
300 g vitlök
en stor klick smör
1 rågad msk mjöl
4 dl mjölk

Koka kålen i saltat vatten 10 minuter. Smält smöret och blanda ut vetemjöl i det. Tillsätt mjölk lite i taget. Låt koka upp under omrörning och krydda med salt och peppar. Häll kål och stuvning i en liten ungsäker form och grädda i ugnen 225 grader 10-15 minuter. Strö gärna över lite riven ost. För smak och dekoration.

Sås:
Smör 2 msk
kantareller efter behag
mjöl 1 msk
2 dl grädde
1/2 dl vatten eller mjölk
soya
peppar

Smält smör och stek kantarellerna i det. Strö på mjöl och slå på vatten eller mjölk. Tillsätt till sist grädde och smaka av med soya och peppar.

1 kommentar:

  1. MMM Åsa Du är ju en mästare i köket,man kanske ska anställa dej som kock på heltid:-)
    Idag blir det väldigt avancerad vetenskaplig middag för min del då det är torsdag.Fläskpannkaka med vispgrädde och jordgubbs sylt men jag skippar ärtsoppan,självklart är man nyfiken på vad du hittar på ikväll på menyn.Lycka till med tillagningen av middagen.

    SvaraRadera