onsdag 30 september 2009

God ajvargryta

Ikväll åt vi en god och snabb ajvar gryta med fläskfilé. Ett av våra matkrav är att det ska gå fort att tillaga. Jag lägger ogärna mer än en halvtimme såvida jag inte är inställd på långkok.
Dett gick snabbt och var väldigt gott. Som tillbehör hade vi broccoli och en klick cremé fraiche.

Fläskfilé 500g
2 små gula lökar
Salladslök 1/2
1 vitlöksklyfta
1 & 1/2 dl grädde
1 & 1/2 dl ajvar (stark)
salt, peppar

Fräs lökar i smör i en panna. Skär fläskfilén i bitar, lagom stora.
Stek tills de fått lite färg och börjat bli lite genomstekta. Slå då på grädde och ajvar. Låt puttra under lock 10 minuter. Smaksätt med peppar och salt.

1 kommentar:

  1. Nä nu ska det bli gott med mat efter man läst det här receptet :-),man käkar nog torsken i morgon å satsar på en köttbit denna eftermiddag,det var som sagt trevligt att se dej igen,jag lämnar en hälsning i morgonbitti,ha en trevlig kväll. Sköt om dej.

    SvaraRadera