lördag 5 september 2009

Handlingslista

I eftermiddag ska vi handla.. Jag tänkte att jag ska delge vår lista.
Vi köper stående A-fil, turkisk yoghurt, yoghurt 4,2%, mjölk 3% samt ägg. Dessa produkter köper vi i regel varje gång vi handlar, så också denna gång.

Vi ser till att alltid ha grädde, cremé fraiche, fetaost eller brie, avokado, majonäs, nötter, smör, några grönsaker (blomkål, sallad, vitkål etc) hemma. Jag försöker att köpa den grönsak som är på extrapris. Denna vecka är det riktigt billig blomkål på Ica Kvantum (10 kr/kg).

Vår frys är laddad med massvis av kött, fisk, bär och kyckling. Proteinprodukterna har vi köpt när det varit bra priser och sedan fryst in i mindre förpackningar som passar för oss. Bären har vi plockat själva.

Ungefär så här har vi lagt upp mat och handling. Att äta som vi gör, LCHF och tillsatsfritt, är dyrt. Det är inte så dyrt med LCHF mat om man köper kampanjvaror och om man tillåter tillsatser. Det ändå dyra är då egentligen nötter och ost. Nötmüslin är ganska dyr och om man skulle baka "bröd" är det ofta mycket ost i, vilket är kostsamt om man vill ha de goda. Det verkligt dyra för oss är alltså E-utslutningen. En bättre korv kan kosta dubbelt så mycket.. Likaså är ekologiskt mjöl (sambons bröd) väldigt mycket dyrare.

Vi är mycket försiktiga med att lita blint på ekomärkningen. I vissa produkter finner man ingen skillnad. Så är det med grahamsmjöl. Å andra sidan är det alltid en viss trygghet med kravmärket då man vet att det inte bara är tillsatsfritt utan att djuret mått bra eller produktionen sköts snyggt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar