söndag 6 september 2009

Fetaostbiff med coleslaw

Mumsig middag igår. Vi gjorde fetaostbiffar som vi serverade med hemmagjord, krämig coleslaw. Jag är mycket för vinsåser så jah hade i lite rödvin och grädde i pannan när biffarna var klara.

Coleslaw
1 dl majonäs
1 dl cremé fraiche
4-5 dl vitkål
2 dl morot
salt, peppar

Skiva eller riv kål och morot. Det är smidigt att använda osthyvel när man hackar vitkålen. Det går också bra att skiva tunt. Moroten rev jag på den grova sidan.
Blanda allt i en skål och ställ i kylskåp till servering.

Biff
500 g köttfärs
1 ägg
chilipulver
200 g fetaost
peppar, (salt)

Smula fetaost och blanda ner den i köttfärsen. Tillsätt ett ägg och blanda allt. Krydda efter behag. Det är inte säkert det behövs extra salt. Fetaosten kan vara salt nog. Det får man smaka av. Stek på medelhög värme i smör. När biffarna är klara kan man slå på någon deciliter grädde och en skvätt vatten. Jag hade en deciliter röttvin också. Blir smaskigt!
Mums bums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar