söndag 13 september 2009

Goooood middag




Ikväll åt vi något riktigt smarrigt.
Fiskbiffar med sallad och blomkålsmos. Moset var verkligen pricken över i:et.
Biffarna var en lustig kompination av lax, harr och abborre. Låter skumt men blev bra. Maten var väldigt lättlagad, tog bara tjugo minuter och det är ett plus.
Fiskbiff
380 gram lax
200 gram abborre
100 gram harr
1 paprika valfri färg
salladslök (de gröna)
gul lök liten
lite senap
1 ägg

Mixa alla fiskar i en mixer eller matbredare. Finhacka grönsaker och tillsätt dem samt ägg och senap, blanda i en bunke.
Biffarna blev ganska kladdiga så när det var dags för stekning la jag bara ner en klick som själv smetade ut sig.
Krydda med salt och peppar.

Moset
1 blomkålshuvud
1/2 broccolihuvud
grädde
smör
Koka blomkål och broccoli mjuk. Mixa grönsakerna släta med en rejäl skvätt grädde och ca 50 gram smör. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en god sallad. Vi hade en med avocado och brieost.... Smaskens!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar